Sådan bor vi på efterskolen

Når du endnu ikke er flyttet ind på SKALs Efterskole, er du sikkert meget nysgerrig efter at vide så meget som muligt om det værelse, der skal danne den egentlige ramme om dit efterskoleliv. Skal jeg mon sove i over- eller underkøje? Mon mit skab kan rumme alle mine ting? Hvordan får jeg skabt et hyggeligt nyt værelse? Er der plads til et billede af min hund?

Du vil få tilbudt et værelse sammen med tre/fire andre piger/drenge. Et sted der er dit, og hvor der er plads til at være dig selv, samtidig med at der ikke er mere end få skridt ud til din etagefamilie. Fra dit værelse har du udsigt ud over byen og markerne, og her kan du fordybe dig, hvis du har brug for det - eller bare nyde efterskolelivet sammen med dine kammerater.

SKALs Campus

SKALs' værelser er ikke som så mange andre værelser på efterskoler. Her er ingen lange gange med 2-mands værelser, hvor du kunne være bekymret for, hvem du kommer til at dele værelse med, og om I nu også kunne komme godt ud af det med hinanden.

Vi tilbyder et attraktivt campusområde med en moderne boform, hvor eleverne bor i fritliggende huse/etager. Husene har 2 etager. På underetagen er der 4 værelser med 4 senge på hvert værelse. Overetagerne har ligeledes 4 værelser men med 5 senge på hvert værelse. Hertil toilet og baderum, fællesrum og tekøkken. Alle skolens værelser er ens indrettet og løbende vedligeholdt med moderne møbler og senge - og giver eleverne de bedste rammer til at udfolde sig personligt og socialt.

Du har lov til at besøge de øvrige etager, hvad enten det er blandede-, drenge- eller pigeetager i tidsrummet mellem kl. 8 og 22.

Selv om vi på SKALs Efterskole vægter fællesskabet højt, er det også helt centralt, at der er plads til at være dig selv. Hvis du har brug for at være alene, er der altid mulighed for at trække sig tilbage på værelset, men som eleverne selv siger, plejer der som regel ikke at gå lang tid, førend man atter får lyst til at åbne døren ud til fællesrummet, så man kan høre, hvad der foregår.

Der er tilknyttet en "huslærer" til hvert hus/etage, der har til opgave at sikre, at den enkelte elev trives på skolen i alle sammenhænge.

Huslæreren løser eventuelle problemer i samarbejde med de øvrige lærere og skolen.

Eleverne varetager selv rengøring af egne værelser og husenes fællesarealer. Dette fordeles mellem værelserne. Alle har en rengøringsopgave, og der bliver gjort rent hver dag.

Mixed Zone

Vi vil også gerne tilbyde dig at bo på en blandet etage (Mixed Zone) med to pigeværelser og to drengeværelser. På denne måde kan du træne i at bo på et kommende kollegium, når du på et senere tidspunkt skal læse videre.

International Hall/The English House

Som den første efterskole i Danmark tilbyder SKALs dig at bo på en 100 % engelsksproget etage. Ønsker du at styrke og udvikle dit engelske sprog - udover timerne - ved at bo i et internationalt miljø, sammen med udenlandske ikke-dansktalende unge, hvor der KUN tales engelsk, så snart du åbner døren til etagen, er dette nu muligt.

At bo i The English House er hos os et tilvalg.

Læs artikel om The English House her.