• Efterskolernes Dag på SKALs

- en International Efterskole med fokus på projekter og sprog.
- en klasse for dig, der vil udvikling på alle planer.

Link til SIP´s hjemmeside.

Vores SIP-tilbud har nu eksisteret i mere end ti år, og det har været under konstant udvikling, så det passer ind i fremtidens uddannelsessystem og arbejdsliv.

SIP er en klasse for dig, der ser muligheder i projektarbejde med et internationalt udsyn.

Du vil være i en klasse, hvor al kommunikation foregår på engelsk, og hvor der er en eller flere udenlandske elever.

Du er fagligt, personligt og socialt klar til en gymnasial ungdomsuddannelse, men du vil noget mere og andet, inden du søger ind på denne. Se evt. denne film om SIP-klassen.

Vision for Skals Internationale Efterskole - SIP

• Vi ønsker at uddanne projektmagere, der kan formidle kreativt og målrettet i forhold til deres målsætninger
  • Vi ønsker at skabe et hold studerende, der, på baggrund af deres faglighed fra grundskolen samt færdigheder fra deres undervisning på School of Media i Viborg, vil bruge filmmediet aktivt
  • Vi ønsker at uddanne projektmagere, der vil gøre en forskel nu og i fremtiden
  • Vi ønsker at skabe studerende, der bliver vant til, at engelsk er deres arbejdssprog

Mission for Skals Internationale Efterskole - SIP

• Du skal i SIP mærke, at du gør en forskel i forhold til dine samarbejdspartnere og målgrupper
  • Du vil lære at tænke kreativt, skævt og ud af boksen men alligevel kunne holde fokus på målsætningen
  • Du vil blive selvstændig, ansvarsfuld og parat til fremtidens uddannelses- og arbejdsmarked, gennem de delvist selvstyrende projekter i SIP
  • Du ønsker gennem entrepreneurship at lave projekter, der gør en forskel socialt, lokalt og globalt

Du opnår udsyn og forståelse af din egen rolle i verden gennem dit arbejde med og om projekter i Afrika, Nepal og Europa.

Hvor meget har SKALs indtil nu samlet ind?

Projektarbejde

Du vil i SIP arbejde sammen med dine klassekammerater i projekter hele året igennem. Projekterne kan som nævnt være internationale og har ofte en samfundsfaglig indgangsvinkel.

Du lærer at organisere og målrette dit arbejde.

SIP citat: "Man lærer, at man er nødt til at gå på kompromis engang i mellem, da der er mange forskellige idéer og holdninger til hvert projekt."

SIP er noget for dig, hvis du har lyst til at føre projekter ud i livet. Du lærer at være leder for dine kammerater i minimum et af projekterne.

SIP citat: "Man lærer at turde at føre sine tanker, holdninger og idéer ud i livet."

Se et interview med Emilie - tidligere elev i SIP-klassen.

SIP i Nepal

Se film om SIP her eller film fre Nepal her.

SIP citat: "Danmarks Indsamling har været det fedeste projekt, men Nepal har været den største oplevelse." (Se artikel fra DR.dk)

Rejsen til Nepal er en tur ud over det sædvanlige.

På denne rejse skal vi opleve Nepals rige kulturarv indefra. Vi starter og slutter i Kathmandu, hvor vi skal opleve attraktioner og storbyliv. Men kernen i SKALs kulturrejse til Nepal består af et trek ind i Helamburegionen, stik nordøst for Kathmandu Valley.
 Nepal er et farverigt etnisk kludetæppe, og mødet med landets kulturarv er rigt på facetter og modsætninger. Her skal vi opleve traditionelle skikke, kogekunst, arkitektur, buddisme og shamanisme.
Nepal ligger mellem Indien og Kina og er et af de lande, der rent faktisk vokser hvert år, idet bjergene bliver højere pga kontinentalpladeforskydning. Vi lægger ud med sightseeing og undervisning i Kathmandu. Her bor vi lige i hjertet af Boudhanat på et klosterhotel. Området er Tibetansk buddhistisk og bliver vores base i de første dage. Derefter tager vi på et ni dages kultur-trek i Helamburegionen. Undervejs bor vi et par dage i bjerglandsbyen Sermathang.

Der er en ekstrabetaling for deltagelsen.

Tilbud om vaccinationer fra Danske Lægers Vaccinationsservice (Hepatitis A, Stivkrampe/difteri og Tyfus) indhentes af skolen, men betales af dig selv.

SIP samarbejder med School of Media

(Se evt. denne film)

I SIP deltager du i et tre ugers medieforløb på School of Media i Viborg. Du lærer her at filme og redigere, så du får mulighed for at formidle på en levende måde i projekterne.

Undervisningen er i en uge på School of Media og i to uger SKALs. Al undervisning forestås af professionelle undervisere fra School of Media.

Hvis du vælger mediefag på gymnasiet, har du en rigtig god ballast med dig fra SIP.

SIP afsluttes med et projekt af 4 dages varighed, hvor klassen bor og arbejder i centrum af Viborg.

Elever fra SIP søger ind på deres gymnasiale uddannelse på baggrund af deres FSA-bevis fra 9. klasse.

Fremtidig uddannelse: Gymnasiale uddannelser, medieuddannelser, samfundsvidenskabelige uddannelser, lederuddannelser, Kaospilotuddannelsen, projektledelse mm.

Fold ud og læs mere