Smart IT

Laptops, Skoleplan, SmartBoards og trådløst netværk

Efterskolen er IT/netværks-baseret. Det betyder, at du bliver bedre til at bruge computere, netværk, programmer og internet - men også at IT er med i al den undervisning du modtager på skolen.

Efterskolen har forventninger til, at du opnår et højt IT niveau, får gode kompetencer og kan bruge IT værktøjet som redskab i din skolegang og på din videre ungdomsuddannelse.

Undervisningen sigter således mod, at du efter opholdet har en større indsigt i IT og derfor bedre kan klare dig under din kommende ungdomsuddannelse. På Skals Efterskole fokuserer vi meget på, at du bliver god til IT. Næsten alle job og uddannelser i dag kræver et grundigt kendskab til computere og internet.

Skolen har trådløst netværk, så du kan være på nettet dagen igennem - også fra dit eget værelse.

På skolens studietorv kan du få adgang til computere og printer. Du kan også med stor fordel medbringe din egen computer og tilslutte den til skolens netværk.

Du opfordres til selv at medbringe en bærbar computer. Med den i hånden kan du gå på nettet hvor som helst på skolen. Målet er at arbejde frem mod en stor grad af frihed og fleksibilitet i undervisningen.

Det tilstræbes, at der hele tiden er adgang til netværk via den til enhver tid kraftigste og hurtigste internetforbindelse.

På SKALs Efterskole anvender vi internettet og intranet til ekstern og intern information og kommunikation.

Skoleplan

Vi bruger Skoleplan som fælles konferencesystem. Alle skolens lærere, elever og ansatte er oprettet i systemet. Lærere og elever logger sig ind ved hjælp af brugernavn og adgangskode. Også forældre vil have adgang til dele af Skoleplan ligeledes via brugernavn og adgangskode.

Der er installeret Smartboards (interaktive whiteboard tavler) i alle klasserum. Dette styrker din læreproces og giver dig mulighed for uendelige netbaserede informationer, som gør undervisningen up-to-date.

Glemte vi at fortælle dig, at skolens lærere naturligvis alle er udstyret med en Mac Book Pro.