• Kom til afskedsreception for Sven Primdal

På rejse med SKALs

Efterskolens formål

I efterskolens formål hedder det blandt andet: "Vi søger at fremme elevernes forståelse for internationale sammenhænge, og derigennem øge deres respekt for andre folkeslag".

Efterskolens rejseprogram er vigtig i bestræbelserne på at leve op til denne del af formålet.

"Der findes som bekendt hvide pletter på vores landkort - altså endnu ikke udforskede områder - ligesom der eksisterer hvide pletter i vores bevidsthed. I gamle dage var det, der optog de opdagelsesrejsende, jo først og fremmest at nå ud til de hvide pletter på landkortet - jeg rejser for at finde de hvide pletter i vores bevidsthed!"

Ib Michael (Hjemkomster af Vagn Lundbye, Borgens Forlag, 1987).

Som kommende elev på SKALs Efterskole vil du komme til at sande, at Ib Michaels ord (se tekstboks) på bedste vis rammer den oplevelse du får, når du rejser ud i verden med SKALs. Det bliver i lige så høj grad en dannelsesrejse, hvor du vil komme til at møde dig selv på en ny måde, når du med din bagage som dansker, ung og skandinav begiver dig på rejsen sammen med dine kammerater fra efterskolen. Det bliver et møde med en masse spændende og anderledes oplevelser - og samtidig også en kulturel udfordring. Alle skolens rejser er med et fagligt/bogligt sigte og har afsæt i de forskellige studieretninger. Skolens krav til rejserne er desuden, at de med Grundtvigs ord både opliver og oplyser dig.

Gennem grundige forberedelser, studier og en sund nysgerrighed vil du blive klædt på til at knække de kulturgrammatiske udfordringer, du møder på din vej.  Som forberedelse til rejserne får du styrket din interkulturelle kompetence, så du føler dig klar til at møde verden.

På SKALs går turen til:

Fællesrejsen: