• Kom til afskedsreception for Sven Primdal

Kostpolitik på efterskolen

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på en efterskole og som i enhver anden familie, skal der mad på bordet hver dag. Hos os er maden ikke noget man spises af med. Du kan glæde dig til at gå om bord i middagens store salatbuffet!

Vi har et moderne køkken, som laver de lækreste retter med hjælp fra vore elever, som på skift giver det faste køkkenpersonale en hånd med. Det betyder, at alle elever er på køkkenhold ca. 7 dage på et år hvor man hjælper med tilberedning, anretning og opvask.

Vi har et alsidigt køkken, hvor vi bestræber os på at tilberede så meget som muligt fra bunden, så det fremstår indbydende, sundt og velsmagende, baseret på madpyramiden som grundlag for sammensætningen af en vitaminrig kost i modsætning til tomme kalorier. Vi tilstræber at alle mælkeprodukter er økologiske.

Måske vil du møde madvaner, der er anderledes end dine egne, men maden er meget varieret, og der tages så vidt muligt hensyn til de mange forskellige smagsløg og kostønsker og brødet - det bager vi naturligvis selv.

Er du vegetar, spiser ikke svinekød eller har du af helbredsmæssige årsager brug for en særlig kost, oplys os venligst derom.

Du deltager endvidere, som den naturligste ting, i den daglige rengøring af fællesarealer og bo-områder.

SKALs opnåede i foråret 2015 at blive tildelt det økologiske spisemærke af bronze, da 30 - 60% af skolens råvarer nu er økologiske.

Fødevarestyrelsens kontrolrapport