• Kom til afskedsreception for Sven Primdal

Klar parat

Er du klar og parat til at vælge en efterskole - og måske endda vælge et år på SKALs Efterskole? Et sådant valg er vigtigt og det forpligter - både for os og for dig.

Efterskolerne spiller en helt særlig og markant rolle både i det danske uddannelsesbillede og for de ca. 27.000 unge, som hvert år søger dem. Det er nok værd at opleve.

Du skal vide, at det kræver mod at begynde på efterskole. Det kræver beslutsomhed og det kræver vilje. Og så kræver det en stor lyst til - for en tid - at være væk fra dine forældre, vennerne og den trygge og kendte hverdag. Mange tusinder før dig, har bevist, at det kan lade sig gøre. Til gengæld kan jeg love dig, at du får et år med nye venskaber og oplevelser og hvor det bliver trygt, sjovt og udviklende.

Du tænker sikkert meget på, om du vil få nogle venner, og om du vil komme til at savne de venner, du har derhjemme.  Jeg kan berolige dig med, at der for de allerfleste elever kun går et par uger, før følelsen af et evt. savn er forsvundet. Der vil blive så meget andet, så mange oplevelser, hvor du tænker, det her er bare livet. Du bliver bidt af efterskolen . Den vil bide sig fast i låret på dig, og der skal meget til at få dig hjem herfra. Vi skal gøre alt hvad vi kan, for at give dig den bedste undervisning og det stærkeste samvær med dine nye venner og kammerater.

Efterskolen er meget andet end bare undervisning. Den får du skam også - og fylder det den skal (og for nogen af jer endda mere end I havde forestillet jer) - med passende krav om koncentration og fordybelse i fagene. Men det er alt det andet, der får efterskoleåret til at blive den helt store oplevelse, som du engang vil tænke tilbage på med glæde.

Vi er ambitiøse på dine vegne! Vi ved, at de fleste der vælger SKALs Efterskole skal videre herfra på en gymnasial ungdomsuddannelse. Derfor skal du være klar til at yde en ekstra indsats, for overgange er altid krævende og besværlige. Held og lykke med valg af DIN efterskole.

Vi er klar?

Er du klar og parat?