Fællesrejsen til Hamborg med Skals Efterskole

Kultur, historie og fællesskab

I efteråret tager hele skolen sammen til Hamborg, der med sine knap 1,9 millioner indbyggere er Tysklands næststørste by. Denne er landets knudepunkt for international handel og med en af verdens største containerhavne, som spreder sig over 72 km2. Det internationale spejler sig i byens befolkning, som præsenterer 170 nationaliteter, og hvor næsten hver tredje hamborgenser har en migrationsbaggrund.

Byen byder på mange kontraster lige fra koncerthuse og museer i verdensklasse til den ensomme sømands underholdning i byens forlystelseskvarter Sankt Pauli eller fra byens konservativ borgerlige selvopfattelse til det venstreautonome fællesskab omkring kulturcentret Rote Flora.

 

Rejsens indhold og form

Vi er afsted i ca. fire dage.

Du vil sammen med dine kammerater i små grupper navigere og selvstændigt gå på opdagelse i en europæisk storby. Turen giver dig mulighed for at dykke ned i tysk kultur og sprog, europæisk historie, verdenshandelen og Beatles første gennembrud. For eksempel kan det være, at vi kommer på havnerundfart, ser en musical, får en guidet tour af byens red light district, lærer om bombningen af Hamborg ved byens mindested for 2. verdenskrig, Sankt Nikolai.

 

Skals Efterskole på rejse til Hamborg