Sådan bor vi på Skals Efterskole

Når du endnu ikke er flyttet ind på Skals Efterskole, er du sikkert meget nysgerrig efter at vide så meget som muligt om det værelse, der skal danne den egentlige ramme om dit efterskoleliv

Skal jeg mon sove i over- eller underkøje? Mon mit skab kan rumme alle mine ting? Hvordan får jeg skabt et hyggeligt nyt værelse? Er der plads til et billede af min hund?

Du vil få tilbudt et værelse sammen med tre andre piger/drenge (alle værelser på efterskolen er 4-sengsværelser). Værelset er jeres, og hvor der er plads til at være dig selv, samtidig med at der ikke er mere end få skridt ud til din etagefamilie.

Campus

Værelserne er ikke som så mange andre værelser på efterskoler. Her er ingen lange gange med 2-mandsværelser, hvor du kunne være bekymret for, hvem du kommer til at dele værelse med, og om I nu også kunne komme godt ud af det med hinanden.

Vi tilbyder et attraktivt campusområde med en moderne boform, hvor eleverne bor i fritliggende huse, der hver har 2 etager. På hver etage er der 4 værelser med 4 senge på hvert værelse og desuden toiletter, baderum og fællesrum med tekøkken. Alle skolens værelser er ens indrettet og løbende vedligeholdt med moderne møbler og senge, som giver eleverne de bedste rammer til at udfolde sig personligt og socialt.

Alle etagerne er blandede etager. Du har desuden lov til at besøge de øvrige etager i løbet af dagen og aftenen.

Selv om vi på Skals Efterskole vægter fællesskabet højt, er det også vigtigt, at der er plads til at være dig selv. Hvis du har brug for at være alene, er der altid mulighed for at trække sig tilbage på værelset, men som eleverne selv siger, plejer der som regel ikke at gå lang tid, førend man atter får lyst til at åbne døren ud til fællesrummet, så man kan høre, hvad der foregår.

Der er tilknyttet en eller to kontaktlærere til hver etage. Det er kontaktlærerens opgave at sikre, at den enkelte elev trives på skolen i alle sammenhænge. Eventuelle problemer løses i samarbejde med de øvrige lærere og skolen.

Eleverne varetager selv rengøring af egne værelser og etagernes fællesarealer. (Nogle elever gør rent på skolen.) Alle elever har en rengøringsopgave, og der bliver gjort rent hver dag.

Værelserne på Skals Efterskole