Talentarbejde på Skals Efterskole

På Skals Efterskole må du gerne være god til noget og dyrke det, også når det gælder de boglige fag. Vi har derfor gennem flere år arbejdet med et ekstra tilbud til de elever, der kan og vil endnu mere med deres fag

SDE
Du kan på Skals Efterskole blive en del af det, vi kalder SDE (Særligt Dygtige Elever). Denne gruppe danner basis for deltagelse i DM i fag, der dækker mange af de forskellige fag, du kender fra skolen. Vi har også været med i konkurrencer sammen med gymnasier, og vi har klaret os fint i det selskab.

Unge Forskere
Vi har også elever, der lægger mange timer i at deltage i Unge Forskere. Det er en landsdækkende konkurrence for skolelever, der i forskellige kategorier konkurrerer om, hvem der har fået lige den idé, der vil hjælpe os alle videre på den ene eller den anden måde.

Her har flere af vores elever været så dygtige og heldige at komme hjem fra finalen med en pengepræmie. Vi har i den forbindelse set første gensplejsning på skolen i et projekt vedr. majs og ernæring i tørkeplagede områder i Afrika. Andre har lavet en App til løsning af parkeringsproblemer i større byer. Kun fantasien sætter grænser, og kreativiteten får frit spil og modspil fra vores dygtige vejleder.

Science Camp
Vi er værter for en masse 6.-7. klasseelever til Science Camp et døgn på Skals Efterskole. Her er eleverne, i samarbejde med ”Fysik Show” fra Aarhus Universitet, blevet klædt på til at lave alle de sejeste og vildeste forsøg med vores camp elever.

Unge forskere 2021
Vores Unge Forskere løb i 2021 afsted med hele 4 "Bobler-priser" og en 3. plads i physical science kategorien
Super stærkt gået til alle, der var med, og stort tillykke med priserne.