Talentarbejde på Skals Efterskole

På Skals Efterskole må du gerne være god til noget og dyrke det, også når det gælder de boglige fag.

Vi har derfor gennem flere år arbejdet med et ekstra tilbud til de elever, der kan og vil endnu mere med deres fag.

DM i fag
Du kan på Skals Efterskole blive en del af det, vi kalder SDE (Særligt Dygtige Elever). Denne gruppe danner basis for deltagelse i DM i fag, der dækker mange af de forskellige fag, du kender fra skolen. Vi har også været med i konkurrencer sammen med gymnasier, og vi har klaret os fint i det selskab.

I 2022 havde vi finalister med i alle fag, og vi fik en 3. plads i såvel engelsk (individuelt) som i en tværfaglig konkurrence (hold).

Unge Forskere
Vi har også elever, der lægger mange timer i at deltage i Unge Forskere. Det er en landsdækkende konkurrence for skolelever, der i forskellige kategorier konkurrerer om, hvem der har fået lige den idé, der vil hjælpe os alle videre på den ene eller den anden måde.

Her har flere af vores elever været så dygtige og heldige at komme hjem fra finalen med en pengepræmie. Vi har i den forbindelse set første gensplejsning på skolen i et projekt vedr. majs og ernæring i tørkeplagede områder i Afrika. Andre har lavet en App til løsning af parkeringsproblemer i større byer. Kun fantasien sætter grænser, og kreativiteten får frit spil og modspil fra vores dygtige vejledere.

Unge forskere 2021
Vores Unge Forskere løb i 2021 afsted med hele fire "Bobler-priser" og en 3. plads i physical science kategorien
Super stærkt gået til alle, der var med, og stort tillykke med priserne.

Unge forskere 2022
Vores Unge Forskere klarede sig så flot. Kommer man blandt de 50 bedste i hele Danmark, er man med i finalen, og vi havde hele fem finaleprojekter med (10 elever).

De Unge Forskere fik en boblepris for "bæredygtig imprægnering af tøj", en 3. plads for "bedre sugerør til McDonald" og en 2. plads for "nytænkning af engangsskeen i yoghurtbægre".

Derudover blev en af skolens lærere "Årets Lærer" og Skals Efterskole er i 2022 "Årets Forskerskole". Det må vi godt være lidt stolte af!