Personalet på Skals Efterskole

Når du vælger et efterskoleår på Skals Efterskole, så vælger du også et år med alle vores engagerede ansatte

Glæd dig til fantastiske oplevelser med vores dygtige køkkenpersonale, pedeller, sekretærer og lærere.

De er alle med til at gøre din hverdag på Skals Efterskole til noget helt særligt, og de brænder både for deres fag og efterskolelivet.

Nikolai Vangkilde Terp

Forstander

Efterskoleverdenen har været næsten hele mit arbejdsliv, og jeg har tidligere været på tre forskellige efterskoler som lærer, viceforstander og forstander. Jeg har læst matematik og idræt på Aarhus Universitet og har undervist meget i matematik, fysik og gymnastik. De senere år har det dog primært været fortælling og sangtimer, der har fyldt i skemaet. Jeg bor i Viborg sammen med Louise og vores to piger. I fritiden prøver jeg at få motioneret lidt og spillet lidt musik – men begge dele går sjældent helt så godt, som man kunne ønske sig.

Skriv til Nikolai: nt@skals-efterskole.dk

Kirsten Benner Gerbek

Souschef og adm. afdelingsleder

Jeg har været ansat på Skals Efterskole siden skolens start i 1990. Jeg har gennem årene været lærer i mange forskellige fag, indtil jeg i 2013 blev en del af ledelsen.

Når jeg ikke er på arbejde, er jeg måske sammen med min mand Per, en af mine to dejlige udeboende børn eller et af de skønne børnebørn, en fra mit fantastiske netværk, måske er jeg på tur for at fotografere fugle, i teateret, hører musik, er i biografen eller til en kunstudstilling, måske læser jeg eller spiller klaver, og ellers er jeg nok i gang med min uddannelse til kinesiolog, hvis jeg ikke lige er ude at rejse. For øvrigt skal jeg have lært at sidde stille i en sofa! Det kan jeg bedst, hvis jeg har et strikketøj i hænderne.

Skriv til Kirsten: kg@skals-efterskole.dk

Vivian Stisen

Forretningsfører

Jeg har arbejdet på Skals Efterskole siden oktober 2018 efter at have arbejdet i revisionsbranchen i mange år. Jeg elsker at være en del af Skals Efterskole! Det er en fantastisk kultur, og jeg har de bedste kollegaer, som jeg kunne ønske mig og ikke mindst, så er vi omgivet af dejlige unge mennesker.

Når jeg ikke er på arbejde, så er jeg sikkert sammen med min familie, som består af min mand Ole og mine tre børn, eller det kan være, at jeg er ude at løbe i den skønne natur, eller jeg kan være ude at gå med hunden til den lokale naturkilde, eller måske er jeg sammen med gode venner.

Skriv til Vivian: vs@skals-efterskole.dk

 

Berit Jørgensen

Skolesekretær

Jeg har arbejdet som skolesekretær siden 2010 og har været på Skals Efterskole siden 2016. Jeg synes, det er verdens bedste job. Jeg kan godt lide den brede kontakt, der er til både elever, forældre, kollegaer, myndigheder og andre samarbejdspartnere. Jeg er hende, der tager telefonen, når du ringer, og jeg sidder klar til at hjælpe med alt fra statsstøttespørgsmål til at sætte plaster på.

Jeg bor i Hobro med mine to drenge. Min fritid bruges på familie og venner. Gerne til koncerter, teaterforestillinger, på café og på alle de rejser, jeg kan få tid til. Jeg har boet og arbejdet i England og Australien og elsker at rejse – gerne til varme lande.

Skriv til Berit: bj@skals-efterskole.dk

 

Anders Buus Andersen

Lærer

Jeg underviser i SIP, Global Perspectives og fodbold. Hjem er hvor hjertet er, og Skals Efterskole har haft en plads i mit siden 1999/2000. Dengang var jeg nemlig selv elev på skolen, og nu 20 år efter er jeg tilbage som underviser.
Jeg er bosiddende i Løgstør og kommer oprindeligt fra Aalborg.
Jeg er uddannet fra Copenhagen Business School i København (inden for strategisk kommunikation og innovation management). Jeg har arbejdet over 10 år på Det Kongelige Teater, været iværksætter og været med i etableringen af cafeer og restauranter i hovedstaden og senest bygget et moderne hybrid-hotel (The Audo) i Københavns Nordhavn. Jeg er ikke uddannet lærer, men jeg er efterskolemand i hjertet og bringer en masse akademisk og praktisk erfaring med tilbage til Skals Efterskole.
Skriv til Anders: aa@skals-efterskole.dk

Anna Ansaba Johnson

Lærer

I teach maths, combined science (biology) and English. Also, I am co-teacher for the elective subject "Body, Mind, and Soul". I've always enjoyed teaching and have taught several different subjects to different age groups during the past many years. I grew up in England, Ghana and Nigeria with my Danish mum, Ghanaian dad and three sisters. Viborg is now my home and I live a 15 minute drive from Skals, together with my teenage son and daughter.

In my free time I can be found at Loop fitness center, out cycling, walking or relaxing with a good book & a lovely cup of tea.

Skriv til Anna: aj@skals-efterskole.dk

Anne Louise Tækker Lietzen

Lærer

Jeg underviser i dansk, engelsk og valgfag. Jeg blev uddannet lærer i 2018 med linjefagene dansk, engelsk og historie. Jeg har også en bachelor i litteraturhistorie – jeg er en stor bognørd, og jeg elsker den gode historie. Siden 2018 har jeg arbejdet på en folkeskole i Aarhus, indtil jeg fik arbejde her på Skals Efterskole.

 

Jeg bor i Ans med min kæreste og vores to katte. I min fritid er jeg ved at færdiggøre min 200-timers yogauddannelse, så jeg bruger ret meget tid på yoga. Ellers går jeg i teateret, er sammen med gode venner, læser spændende bøger og ser serier. Desuden elsker jeg at rejse, og det gør jeg, så meget jeg overhovedet kan.

 

Skriv til al@skals-efterskole.dk

 

Anne Marie Falk-Kristensen

Lærer

Mit navn er Anne Marie. Jeg har været lærer siden 1994 og på Skals Efterskole siden 2003. Jeg underviser i dansk i 10. kl. og i historie i 9. kl. Desuden underviser jeg i yoga. I foråret skal jeg lære alle elever at danse lanciers. Jeg er gift, har to børn og bor i Skals.

Jeg er et stort friluftsmenneske, elsker en god bog og en løbetur med hunden, og så går jeg ikke af vejen for en Cocio og en ristet hotdog med det hele.

Skriv til Anne Marie: af@skals-efterskole.dk

Bent Kjær

Lærer og administrator Skals International Examinations

Jeg har, sammen med min kollega Tina Serup, ansvaret for Skals IE og underviser desuden i engelsk, kristendom og valgfag. Derudover er jeg skolens medarbejderrådsformand. I 2000 blev jeg uddannet på Nr. Nissum Seminarium og har været ansat på Skals siden 2003. Jeg er gift med Henriette, og sammen har vi tre piger: Rebekka, Hannah og Maria.

Min fritid går primært sammen med familien, men efter jeg i 2018 blev valgt som forældrerepræsentant til skolebestyrelsen på Skals/Ulbjerg Skolefællesskab og ind i en initiativgruppe, der arbejder med lokal byudvikling, er min fritid blevet noget sparsom.

Jeg spiller også en del musik. Jeg spiller trækbasun i The Commitments Souvenirs, et 10-mands soul-orkester og bas i Vinderup Kirketrio. Jeg elsker at se en god fodboldkamp på Viborg Stadion, se netflix-serier og nyder meget at læse en god krimi - gerne af Dan Brown, Hjorth Rosenfeldt eller Daniel Silva. Desuden moderniserer jeg (meget) lidt på huset og roder en (lille) smule i haven.

 

Skriv til Bent: bk@skals-efterskole.dk

Björn Hess

Lærer

Jeg underviser i tysk og økonomi i 9. klasse og 10. cambridgeklasse. Efter en række vikariater på forskellige folkeskoler er jeg i 2022 så heldig at have fundet min faste plads på Skals Efterskole. Jeg er uddannet i samfundsøkonomi og europæiske studier fra Aalborg Universitet og er nu sideløbende med mit arbejde i gang med at læse til lærer.

Jeg er født og opvokset i Tyskland, men har nu min base i Aalborg, hvor jeg bruger min tid på at læse gode bøger, se dårligt tv og vinterbade. Ellers har jeg travlt med at svinge hammer og sav for at undgå, at mit gamle kolonihavehus kollapser.

 

Skriv til Björn: bh@skals-efterskole.dk

 

Christina Sørensen

Lærer

Jeg underviser i dansk, engelsk og profilfaget fitness.
Jeg har været ansat på Skals Efterskole siden 2020.

Jeg bor i Viborg med min kæreste, Mathias, og vores to børn, Ella og Hector. Jeg trives rigtigt godt, når jeg er aktiv, hvilket særligt kommer til udtryk, når jeg spiller håndbold, styrketræner, er til gymnastik med mine børn eller får lov at udfordre de skønne efterskoleelever i diverse sportsgrene.
Jeg elsker desuden at rejse og opleve nye kulturer, men USA har en helt særlig plads hos mig.

Skriv til Christina: cs@skals-efterskole.dk

Dan Sheerman

Lærer

I teach Maths together with the Physics and Chemistry parts of the Combined Science curriculum for the Cambridge exam. I received my teacher training at Liverpool John Moores University before moving to Denmark in 1996. As well as the academic subjects I will also be teaching part of the Outdoor optional subject as I have instructor qualifications in kayaking, climbing, sailing and caving.

I live in Skive together with my partner Mette and our son Arthur and close by our oldest son, Tobias, who also lives in Skive.

Skriv til Dan: ds@skals-efterskole.dk

Kurt Pajbjerg

Lærer

Jeg underviser i matematik, fysik/kemi og i profilfaget medie. Derudover er jeg skolens IT-administrator. Jeg har været efterskolelærer siden 1992 og på Skals Efterskole siden 1998.

I min fritid læser jeg alt fra faglitteratur til skønlitteratur.

Skriv til Kurt: kp@skals-efterskole.dk

Lars Grønvaldt Andersen

Lærer

Jeg underviser i dansk, projektfag og gymnastik samt profilfaget "spring".

Jeg har været lærer på Skals Efterskole siden 2014.

Siden min egen efterskoletid har jeg selv lavet meget gymnastik på en del forskellige hold - både som aktiv gymnast og som instruktør. Jeg er glad for sport generelt og nyder at snøre løbeskoene og at give mig i kast med alle mulige forskellige slags boldspil. Byder muligheden sig, tager jeg også af sted til pisterne og lufter snowboardet i ny og næ.

Skriv til Lars: la@skals-efterskole.dk

Lønne Laurmark-Møller

Lærer

Lønne har orlov i skoleåret 2023-2024

Jeg underviser skolens elever i fællesgymnastik, rytmisk gymnastik, matematik og naturfag.

Jeg bor i Aarhus med havudsigt.

Min fritid bruges på en helt masse gymnastik, hvor jeg selv er gymnast på Viborg Elitehold og DGI Østjyllands MiniREPhold, og ellers kan jeg godt lide at være aktiv med alt muligt andet fx bouldering og løb. Derudover kan jeg også god lide at strikke, spille brætspil og bruge tid med vennerne.

Mikkel Kragballe Madsen

Lærer

Jeg underviser i tysk i 9. og 10. klasse, Global Perspectives i 10. klasse samt samfundsfag i 9. klasse, og jeg er uddannet lærer i linjefagene tysk, engelsk og samfundsfag. Efterskolelivet tiltaler mig meget, for her får jeg muligheden for at møde eleverne i forskellige situationer samt opbygge gode og tætte relationer på kort tid. Jeg mener, det er en væsentlig faktor for at skabe et åbent og godt undervisningsmiljø.

Jeg bor i Viborg og har en søn på 20, og i min fritid spiller jeg en del golf.

Skriv til mm@skals-efterskole.dk

Nina

Lærer

Jeg underviser i rytmisk gymnastik, i profilfaget movement, dance and rythm og i valgfaget filosofi. I 2020 blev jeg bachelor i uddannelsesvidenskab, og i 2022 blev jeg kandidat i pædagogisk filosofi. Jeg har undervist i rytmisk gymnastik i mange år og sætter alt ind på at inspirere til bevægelsesglæde og aha-oplevelser.

Jeg bor i bofællesskab i Aarhus, og når jeg ikke er på Skals Efterskole, nusser jeg i min have og om mine roomies, går til crossfit og gymnastik, vinterbader, læser og hænger ud. Jeg besøger min familie på Sjælland så ofte det lader sig gøre, så det er godt, jeg har min lille røde dyt, Bilgitte.

Ole Glanz

Lærer

Jeg underviser i naturfag/Science, Economics og profilfaget fitness.

Jeg bor i Skals med min kæreste og vores datter.

I min fritid dyrker jeg diverse former for styrketræning. Når tiden er til det, elsker jeg at gå på jagt.

Skriv til Ole: og@skals-efterskole.dk

Ole Nielsen

Lærer & uddannelsesvejleder

Jeg underviser i matematik, samfundsfag og forskellige valgfag fx brætspil. Derudover er jeg også uddannelsesvejleder.

Jeg bor i Skals sammen med min familie. Ud over mig består familien af min kone Kedy og mine døtre Frederikke og Frida. Vi har også en hund, Charlie.

Når jeg ikke er på skolen eller sammen med familien, kan jeg godt lide at cykle på min racer eller spille golf.

Skriv til Ole: on@skals-efterskole.dk

 

 

 

Peter Sloth

Lærer

Peter har orlov i øjeblikket og vender tilbage i løbet af januar 2024

Siden 1998 har jeg været lærer på Skals Efterskole, hvor jeg er underviser i Skals Internationale Projektklasse, SIP, der arbejder med projekter hele året. Klassen er prøvefri, hvilket giver mulighed for at fordybe sig i spændende projekter og tage på ekstra ture rundt i Danmark og i resten af verden. Jeg underviser også i MAS (Masser Af Sport).

Derudover står jeg for sangtimer og holder af at organisere forskellige fællesskabende arrangementer for eleverne, da det i min verden er noget, der er vigtigt for et ”rigtigt” efterskoleophold.

Jeg er desuden vild med at stå på ski, spille tennis, bordtennis og badminton. Generelt vil jeg gerne konkurrere mod eleverne i alle sportsgrene – og jeg elsker at vinde.

Jeg bor i Skals og bruger meget af min tid på efterskolen, der er mit andet ”hjem”.

Skriv til Peter: ps@skals-efterskole.dk

Thomas Arestrup Gram

Lærer (vikar for Peter Sloth)

Mit navn er Thomas Gram, og jeg er ny på Skals Efterskole. Jeg brænder meget for undervisning og har masser af erfaring med at drive mine egne virksomheder og styre projekter. Den viden vil jeg gerne dele med eleverne.

Jeg underviser i SIP (Skals International Project Class). SIP giver eleverne mulighed for at arbejde med projekter og opnå erfaring i den forbindelse - erfaring og læring, som kan bruges til at forme de unges fremtid, både personligt og fagligt.

Min professionelle rejse har været temmelig alsidig. Jeg har været iværksætter i Stockholm og København, og jeg har også været involveret i samfundsudvikling og ungdomsfodboldprojekter på Nørrebro. Derudover har jeg arbejdet med iværksætteri og hjulpet unge med at realisere deres egne ideer og starte deres egne virksomheder.

Selvom jeg ikke har en traditionel undervisningsbaggrund, bringer jeg en blanding af erfaring fra den virkelige verden og en stærk vilje til at hjælpe eleverne med at vokse og lykkes her på Skals Efterskole. Mit mål er at styrke eleverne, så de trives både personligt og fagligt og forberede dem på at forme deres egen fremtid.

Jeg bor i Hald Ege med min kone og tre børn.

Tina Lyngsø Serup

Lærer

Jeg er uddannet i 1986 med linjefag i tysk og engelsk. Jeg har altid været efterskolelærer, siden 1990 her på skolen.

Jeg underviser i tysk og engelsk og er medansvarlig for skolens Cambridge-afdeling.

Jeg kan godt lide konkurrence og udfordres derfor gerne i Bezzerwizzer, Partners, bordtennis….og jeg elsker at vinde.

Jeg er gift med Jens, vi har to voksne børn, og vi bor i Hald Ege.

Jeg er tosset med sport: har spillet håndbold ”altid", jeg lufter gerne min racercykel og min mountainbike, jeg går og løber gerne en tur i skoven, og jeg står gerne på ski i Alperne. Jeg ser også gerne sport, både i TV, i håndboldhal og på fodboldstadion. Jeg kan også godt finde ud af at sidde stille med en god kop te, læse en god bog eller se en god serie.

Skriv til Tina: ts@skals-efterskole.dk

Vibeke Olesen

Lærer

Jeg underviser i dansk, engelsk og valgfaget 'På pindene'. Jeg er nordisk sprogpilot. Jeg blev uddannet som lærer i 1980, og jeg har arbejdet på Sjælland, i Grønland og i det midtjyske. Jeg har været lærer på Skals Efterskole siden 2008.

Jeg er en aktiv pige, som nyder at færdes i naturen. Cykling, svømning og skisport er blandt mine favoritter. Min mand og jeg har fire voksne børn, syv børnebørn og en stor hund, som holder os aktive.

Skriv til Vibeke: vo@skals-efterskole.dk

Mette Tange Carstens

Timelærer

Jeg er startet som gymnastiklærer i skoleåret 23/24, hvor jeg både underviser i spring og i rytme.

Jeg er til dagligt gymnastiktræner i Power Tumbling, og tidligere har jeg været cheftræner i TeamGym, som jeg selv har dyrket på højt niveau i min barndom og ungdom, så gymnastik har altid fyldt rigtig meget i mit liv! Jeg elsker at udfordre dem, jeg underviser, og være med til at give dem et smil på læben, og jeg glæder mig til forårets opvisninger.

 

Jeg har været på idrætshøjskole, og jeg har en bachelor og kandidat i Idræt fra Aalborg Universitet, så jeg har en hel del erfaring med andre idrætsgrene udover gymnastikken.

Jeg er født og opvokset i Viborg, og jeg flyttede tilbage til Viborg sammen med min kæreste i slutningen af min studietid. Siden da har vi været i gang med at renovere vores hus og have, og i sommeren 2022 blev vi forældre til vores dejlige datter, Freya.

Mette Tange Carstens

Torben Frederiksen

Kok

Jeg har været køkkenchef her på Skals Efterskole siden august 2020.

Inden jeg blev ansat på Skals Efterskole, har jeg været køkkenchef på en række restauranter og cateringvirksomheder. Jeg har været kok siden 1986 og som nævnt chef flere steder. Jeg har i øvrigt arbejdet halvandet år i henholdsvis Norge og Grønland.

Jeg har en forkærlighed for det italienske og grønne køkken. Her på efterskolen laver vi alt mad fra bunden.

Jeg er bosat i Silkeborg, hvor jeg bor sammen med min Annette og hendes to drenge. Endvidere har jeg to voksne døtre fra et tidligere ægteskab.

Min fritid går med min familie og ellers i naturen i og omkring Silkeborg. Om vinteren tager jeg på skitur til alperne og Dolemitterne.

 

Bente Mortensen

Køkkenassistent

Jeg er køkkenassistent og har været ansat siden 1997. I køkkenet får jeg nye kolleger hver uge, da der kommer nyt elevkøkkenhold.

Jeg sidder i bestyrelsen i SGF, Skals Gymnastik Forening, hvor vi nyder godt af de mange efterskoleelever, der hjælper foreningen som hjælpeinstruktører.

Skriv til Bente: bm@skals-efterskole.dk

Vibeke Møller Christiansen

Køkkenassistent

Jeg er køkkenassistent på Skals Efterskole, hvor jeg har været ansat siden den 1. januar 2012. Jeg bor i Møldrup.

I min fritid holder jeg af at være sammen med en af mine tre døtre eller min familie og venner, eller jeg spiller badminton, dyrker yoga, går til dans eller oplever Danmarks natur på gåben.

Skriv til Vibeke: vc@skals-efterskole.dk

Moe Kyaw Thu

Køkkenassistent

Jeg har arbejdet på Skals Efterskole siden 2007. Jeg hjælper til i køkkenet og med rengøring.

Jeg er oprindeligt fra Burma, men bor nu sammen med mine to drenge i Skals. Jeg er skolens bedste opvasker, og jeg giver gerne hemmeligheden bag dette fra mig til elever og andre interesserede.

Skriv til Mou: mt@skals-efterskole.dk

Ole Pedersen

Pedel

Pr. 1. august 2017 blev jeg ansat som skolens pedel.

Mit arbejde er at vedligeholde skolens bygninger og udearealer, så de bliver ved med at være lyse og pæne.

I min fritid har jeg altid dyrket meget sport såsom fodbold, håndbold, badminton og tennis.

Fodbolden og håndbolden er blevet erstattet af løb og lidt cykling.

Jeg bor i Skals sammen med Lene.

Skriv til Ole: op@skals-efterskole.dk

Poul Nkubana

Pedelmedhjælper

Siden 2011 har jeg arbejdet på skolen som pedelmedhjælper. Arbejdet er meget alsidigt. Det dækker over både rengøring, græsklipning, reparationer, malerarbejder, køkkenmedhjælp, og jeg er ansvarlig for at fordele papir, poser og sæbe på elevetagerne og på skolens toiletter.

Jeg kommer fra Congo og kom til Danmark i 2008 via Rwanda, hvor min familie og jeg boede i en flygtningelejr i 12 år. Min fritid bruger jeg sammen med min familie og venner. Vi går i kirke, tager på besøg og dyrker sport.

Skriv til Poul: pn@skals-efterskole.dk

Børge Nielsen

Pedelmedhjælper

Jeg er den ældste ungarbejder på Skals Efterskole. Jeg blev ansat 1. april 2020 til at hjælpe med vedligeholdelse af udearealerne. I mit arbejdsliv har jeg været beskæftiget ved frilandsgartneri, hospitalsportør på op og kapel og har været pedelmedhjælper. Jeg er gift med Kirsten.

Interesser er naturen, musik, en god bog og alt mulig andet.

Per

Pedelmedhjælper

Jeg hedder Per og bor lige uden for Skals. Jeg er i fleksjob, og det er jeg meget glad for.

I min fritid lytter jeg gerne til musik, og jeg går også til dart.